Toiminta

Sekä Toivossa että Versossa toimii 1–5-vuotiaiden varhaiskasvatusryhmät sekä esiopetusryhmät, joista lapset siirtyvät usein innoissaan koulupolulle Oulun kristilliseen kouluun.

Molemmat toimipaikkamme sijaitsevat välittömässä metsän läheisyydessä. Tätä hyödynnämme innolla ja teemme ahkerasti retkiä lähimetsään. Vanhemmat ovat kiitelleet muun muassa sitä, miten lapset ovat oppineet tunnistamaan lumesta eri eläinten jälkiä ja rakentelemaan majoja oksista. Molempien toimipisteidemme läheltä löytyy myös monipuoliset leikkipuistot ja talviaikaan meidät löytää usein luistelemasta lasten kanssa.

Näemme saumattoman yhteistyön kotien kanssa äärettömän tärkeänä ja työmme voimavarana. Kuuntelemme herkällä korvalla vanhempien toiveita ja kehitämme innolla jatkuvasti toimintaamme. Vanhempien toiveesta jaamme esimerkiksi viikoittain kuvaterveisiä arjestamme yhteisesti sovitulla alustalla niille perheille, jotka tällaista toivovat. Kuvia katsellaan usein kuulemma myös yhdessä lasten kanssa iltaisin ja kertaillaan päivän tapahtumia, muistellaan päiväkotikavereita ja iloitaan uusista opituista asioista. 

Varhaiskasvatuksen laadukkuus on toimintamme peruspilari. Motivoituneen henkilökuntamme toiveesta olemme lisänneet arvokasta työtä tukevien koulutusten määrää. Vuoden 2022 alussa käynnistimme henkilökohtaiset työnohjaukset ja aloitimme positiivisen pedagogiikan koulutuksen. Seuraamme alaamme tarkasti ja pohdimme, mitkä menetelmät toimisivat työssämme parhaiten lasten ja kotien eduksi. Tällä hetkellä kaikissa yli nelivuotiaiden ryhmissä toimivat kasvattajamme ovat varhaiskasvatuksen opettajia.